Opfriscursus voor vroedvrouwen

Sinds 2014 mogen vroedvrouwen – mits het volgen van een extra opleiding – voorschrijven. De vroedvrouw mag niet zomaar alle geneesmiddelen voorschrijven. De lijst van geneesmiddelen die de vroedvrouwen in het kader van hun activiteiten mogen voorschrijven, is vastgelegd in een koninklijk besluit. De lijst is ondertussen reeds enkele malen geüpdatet.

Tijdens deze online course gaan we grondig doorheen alle geneesmiddelen die de vroedvrouw mag voorschrijven. We bekijken de indicaties en plaatsbepaling van naderbij, we evalueren welke specialiteiten op de markt zijn en wat de specifieke doseringen zijn. Ook gaan we in op contra-indicaties en mogelijke bijwerkingen. Ten slotte leggen we nogmaals stap voor stap uit welke tekst op het voorschrift moet terecht komen.

De opleiding wordt aangeboden als online course te volgen op eigen tempo waar en wanneer jij dat wil. Dat betekent echter niet dat het er niet interactief aan toegaat! De opleiding is opgedeeld in 4 delen.

  • Deel 1: Vitamines & vaccinaties
  • Deel 2: Medicatie bij pijnstilling, reflux & misselijkheid
  • Deel 3: Medicatie bij postpartum bloedingen & orale anticonceptie
  • Deel 4: Medicatie bij infecties van de blaas, vagina, tepel & mond

Na inschrijving krijg je toegang tot de online course met verschillende opleidingsonderdelen. Elk deel gaat van start met video- en documentatiemateriaal. Vervolgens krijg je enkele oefeningen om de theorie onder de knie te krijgen en worden enkele casussen besproken met betrekking tot de geziene onderwerpen. Zo kan je ieder onderdeel naar eigen tempo doorspitten.


Kies jouw formule

Basispakket

 

  • Toegang tot de online course*

 

 

€ 235,95 (incl. BTW)

Inschrijven
Uitgebreid pakket

  • Toegang tot de online course*
  • Voorschrijfhulp: handige fichebundel in zakformaat met per geneesmiddel alle nodige informatie om voor te schrijven
€ 249,95 (incl. BTW)
Inschrijven

* Omwille van het dynamische karakter van aanbevelingen en beschikbare specialiteiten, is de cursus tot 9 maanden na aankoop beschikbaar in uw account.